Vakantie in Frankrijk en Italië
 

Omgeving


De camping wordt door een indrukwekkende bergwereld omgeven. Vanuit de nabije bergen kunt u paragliden (parapenten) of deltavliegen. Ook fietsen, mountainbiken (evt. huren), wandelen, tennissen, minigolfen, golfen (twee 18-holes) en paardrijden in de directe omgeving is mogelijk. Rond het meer en in de nabijheid ervan is een fraai fietspadennet aanwezig, dus heerlijk op de fiets naar Annecy of de andere kant op naar Albertville. Ook een rondje om het meer, 40 km op een aangelegd fietspad, is mogelijk. Dichtbij is een kinderboerderij.
Op het vergrote terras van het chalet kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de bergen met op elke dag wel de dwarrelende parapenters en deltavliegers.
De camping ligt pal aan de zuidoever van het meer naast een natuurreservaat, nabij het plaatsje Doussard.
In het hoofdseizoen worden o.a. jeu de bouleswedstrijden en regelmatig wandeltochten met een gids georganiseerd, evenals Nederlandstalige animatie voor de kinderen. Tafeltennistafels en een speeltuintje zijn aanwezig.
De camping heeft sinds 2019 een spa/wellnesscomplex, maar ook een waterspeeltuin voor kinderen. Informeer naar de mogelijkheden en het tarief.
Op het eigen strand met grote ligweide kunt u zich prima ontspannen. De zeer geleidelijk aflopende bodem samen met het helderblauwe water maken zwemmen en dobberen een heerlijke belevenis. Naast het strand is een kleine rivierdelta aan de oever van het meer, waar uw kinderen zich eindeloos op en bij de schiereilandjes kunnen vermaken. Op het strand is ook speelgelegenheid voor de kleintjes.
Ook voor uzelf is het er een waar paradijs. Waterschoenen zijn wèl aan te raden. Natuurlijk kunt u op het meer ook zeilen, windsurfen, waterskiën e.d. Vanuit de eigen jachthaven kunt u zeil- en surflessen nemen en zeilboten en surfplanken huren. U kunt ook uw eigen boot meenemen, die u in de jachthaven (tegen betaling) kunt afmeren.
Wel even tijdig reserveren bij www. clubnautique. com.
Aan het strand is een restaurant (ook voor afhaalmaaltijden) aanwezig. De kampwinkel voorziet in de meeste levensmiddelen en dagelijks is er vers brood. Op kleine afstand zijn meerdere supermarkten.
Chamonix en de Mont Blanc (de hoogste berg van West-Europa) zijn binnen 1½ uur rijden bereikbaar. Een bezoek aan de nostalgische plaats Annecy  (plm. 18 km) -met name het oude gedeelte- zal voor u onvergetelijk zijn. De permanente draaimolen, de nauwe straatjes met de vele waterpartijen en de "levende beelden" zullen hier ook zeker uw kinderen aanspreken. Annecy wordt ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd. Bezoek ook eens de olympische stad Albertville.E-mailen
Info